Har du en tomt och går i hustankar? Det är viktigt för oss att huset som ni ska bygga passar er tomt och er livssituation. För att göra valen lite enklare för er har vi tagit fram typhus som vi tillsammans med dig kan optimera för att passa dig och din familj allra bäst. Skulle du vilja ha ett hus som ingen annan har? Vi har egen arkitekt som kan hjälpa er att rita ett unikt hus efter era idéer och önskemål. Har ni redan bestämt hus huset ska se ut och har ritningar klara, lämnar vi gärna en offert på dessa. Vi finns här för er från första möte tills ni flyttar in i ert nya hem. Vi hjälper till med myndighetskontakten när bygglovet lämnas in tills vi får startbesked. Att bygga hus kräver att du lägger ner tid i början av projektet för att förmedla alla dina idéer och tankar till oss. När det är dags för alla inredningsval såsom kök, badrum, golv och innerdörrar träffar du vår inredningssamordnare och köksdesigner.

Du kan välja att bygga ditt hus på totalentreprenad (nyckelfärdigt), stomresning eller enbart en husbyggsats. Genom vår totalentreprenad styr vi sedan byggnationen av ert hus. Totalentreprenad innebär att ni skriver kontrakt med ett företag och att det är vi som samordnar hela byggnationen, allt från markarbeten, elektriker, målare, plåtslagare till plattsättare. Ni behöver alltså inte kontakta och boka underentreprenörer utan vi bygger ditt hus så att du kan fokusera på att leva ditt liv. För att ni och vi ska känna er trygga under tiden husbygget fortskrider så har vi egna hantverkare, snickare som är anställda i vårt systerbolag Ramlösa Bygg AB. Våra hantverkare bygger alltid våra stenhus och är därför vana vid våra detaljlösningar och material. Vi har genom året lärt känna och arbeta med olika underentreprenörer vilket lett till ett mångårigt samarbete med elektriker, VVS-installatör, målare, plattsättare, plåtslagare och markarbetare.

Varje hus är unikt, men trots detta så går husprocessen igenom vissa steg, läs mer om hur vi arbetar tillsammans med dig på vägen mot ditt och din familjs nya hem.

Steg 1 – Första mötet

Första steget är att träffa en av våra säljare för ett första möte. Detta möte har vi antigen på vårt kontor i Eslöv, hemma hos i er i ert nuvarande hus eller på tomten. Till detta möte är det bra om ni har med er olika inspirationsbilder på hus, detaljer eller materialval som ni tycker om. Detta gör att säljaren förstår vilken typ av stil som ni vill bygga och inreda efter. Har ni en tomtkarta eller nybyggnadskarta vill vi att ni tar med denna till mötet. Inför detta möte vill vi även att ni har funderat över:
Vill ni bygga 1-plan-, 1½-plan eller 2-planshus? Läs mer

Steg 2 – Bygglov

Efter att ni har skrivit kontrakt med Örementhus, gör vi om ritningarna till bygglovshandlingar och tillsammans med ansökan lämnar vi in handlingarna till kommunen. I samband med detta måste du som byggherre anlita en kontrollansvarig (KA).

Vem som ska bli kontrollansvarig väljer du själv, vi kan om du vill rekommendera vilka vi sedan tidigare har arbetat med i tidigare husprojekt. Bygglovshandläggningen kan variera men ska enligt Plan- och Bygglagen (PBL) ta högst tio veckor. Läs mer

Steg 3 – Projektering
När bygglovet har fått laga kraft påbörjar vi projekteringen. När projekteringen börjar ska ni och inredningssamordnaren & köksdesignern vara klara med alla val som påverkar vatten, avlopp och el-dragningar. Detta innebär att konstruktör och VVS-konsult i samråd med vår arkitekt tar fram bygghandlingar till ert hus. Bygghandlingar är handlingar och ritningar som hantverkarna bygger efter på byggarbetsplatsen. När ritningarna är klara bokar vår projektledare det tekniska samrådet på kommunen. Läs mer

Steg 4 – Stomresning

Det som sker på din tomt nu är en etablering av arbetsbod och container för verktyg. I samband med detta påbörjas även markarbetena, vilket innebär schaktning av tomten för grundläggning. När grunden är gjuten kommer den första lättbetongleveransen, efter detta följer flera större leveranser av tak, fönster och material till innerväggar.
Din kontrollansvariga kommer att kalla dig, projektledaren och kommunens inspektör till ett arbetsplatsbesök innan vi isolerar taket och sätter igång uttorkningsprocessen. Läs mer

Steg 5 Färdigställning, slutbesiktning och inflyttning.
När det är dags för färdigställning så lämnar snickarna huset tillfälligt för att lämna plats för målare, plattsättare och elektriker. När de är klara kommer snickarna tillbaka för att lägga golv, sätta dörrar och lister samt montera kök och badrumsinredningar. Det är först nu som du kan se alla val som du har gjort och hur dina idéer har förverkligats. Läs mer